European Maritime Safety Agency (EMSA)

Jogalap

Az EMSA alapító rendeletének 1. cikke szerint az ügynökség célja a tengerbiztonság és a tengerhajózási biztonság magas, egységes és hatékony szintjének biztosítása, valamint a hajókról történő szennyezés megelőzése és elhárítása, továbbá az olaj- és gázipari létesítmények által okozott tengerszennyezés elhárítása, és adott esetben hozzájárulás a tengeri forgalom és a tengeri szállítás átfogó hatékonyságához egy korlátok nélküli európai tengeri szállítási térség létrehozásának elősegítése érdekében.
Küldetés

Az EMSA küldetése, hogy az EU érdekeit szolgálja a biztonságos, zöld és versenyképes tengerhsznosítási ágazatért, továbbá hogy megbízható és tiszteletnek örvendő hivatkozási pont legyen az európai és a globális tengerhasznosítási ágazatban.

Az EMSA egyedi know-how-ját kamatoztatva pozicionálja magát a tengeri klaszter alapvető szereplőjeként Európában és azon kívül.

Az EMSA a tengeri biztonság, védelem, éghajlat, környezet és egységes piac kérdésein és feladatain dolgozik egyrészt szolgáltatóként a tagállamok és a Bizottság számára, másrészt innovatív és megbízható partnerként és tudásközpontként az európai tengeri klaszter számára, azon túl pedig nemzetközi hivatkozási pontként.

Jövőkép

Az EMSA célja, hogy egy biztonságos és fenntartható uniós tengerhasznosítási ágazat kiválósági központjaként szolgáljon.

Értékek

Minőség, hitelesség, hatékonyság, eredményesség, átláthatóság, rugalmasság, valamint intelligens és a nemek tekintetében kiegyensúlyozott hozzáállás.

staff 2020

More Info